Het kiezen van een stuk

Heel veel mensen vragen mij wel eens hoe een productieproces van een toneelvoorstelling verloopt. Ik wil jullie via deze weg dan ook graag eens meenemen in dit productieproces.

Alles begint natuurlijk met een toneelstuk. Ofwel wordt er geopteerd om zelf iets te schrijven/maken met de spelers, ofwel gaat de toneelgroep met de regisseur op zoek naar een stuk. In dit laatste geval kan er geput worden uit de rijke bibliotheek van opendoek vzw. Via hun bibliotheek kun je stukken aanvragen op genre, aantal spelers… Uit die hele reeks boeken worden dan vaak een aantal stukken gekozen die voorgelegd worden aan de regisseur. Hij gaat dan, in samenspraak met de groep, een stuk kiezen. Voor de nieuwe productie in Waardamme ligt het stuk ondertussen vast. De brochures zijn nu aangevraagd bij de uitgeverij. Dit gaat om het aantal brochures voor de spelers, technici, regisseur… Wanneer deze dan in het bezit zijn van de regisseur, kan de volgende stap beginnen. En die volgende stap lees je dan een volgende keer!

Geplaatst in toneel en getagd met , , , , , .

Geef een reactie